dilluns, 21 de novembre del 2011

Els misteris de Seriocla!

Bon dia!
A continuació us presentaré una proposta d’activitat que vàrem fer el meu grup (Nieves, Sònia i jo, Marta) per l’assignatura. Havíem de pensar alguna activitat o activitats per treballar aspectes de la lògica-matemàtica amb els infants. Nosaltres vàrem pensar fer animals de papiroflèxia i amb aquests fer classificacions, seriacions i ordenacions. De fet, en primer lloc, volíem que els infants fessin ells mateixos els animals de papiroflèxia però parlant amb el professor vàrem veure com era massa difícil (ens va costar a nosaltres!). Així dons, vàrem començar a pensar i arribarem a una conclusió: ha de ser divertit, significatiu i contextualitzat. D’aquesta manera, pensarem que amb un conte, que els encanta, podríem treballar tots aquests aspectes a més d’altres interdisciplinars (llengua, medi, etc.).

La nostra proposta, Els misteris de Seriocla (nom format pel començament de les paraules SERIAR + ORDENAR + CLASSIFICAR), tracta d’un grup d’animals (de papiroflèxia) que els nens poden (i han de fer-ho) tocar i moure, que van recorrent un camí per tal d’arribar a aconseguir una cura per salvar al seu amic Pato, al qui un insecte verinós ha picat a la pota. De fons, posarem la música de In the jungle del Rey Lleó (enllaç baix el powerpoint). L’escenari el prepararà la mestra i ella anirà contant el conte mentre els infants van resolvent els diferents reptes que es presenten a mesura que el va contant. El powerpoint NO es pels infants, es per poder mostrar-vos el conte i la seva representació.

A les primeres diapositives trobarem una mica l’explicació i contextualització de l’activitat i els objectius i continguts que treballem amb aquest. Esper que us agradi tant com a nosaltres!

Aquí deixo també els vídeos del youtube que vàrem mirar per fer els animals de papiroflèxia i alguns altres per si voleu fer-los vosaltres. N’hi ha que estan molt ben explicats (els de guia infantil  i els de tavin15). 


PATO!

CROQUI!


RABBIT!


BAMBÚ!


IRIS!


VALENTIN!


FLOR!


PEIX


CISNE


PINGÜÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada